WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Van onze gebiedsregisseur Daphne Verheijen-Blaauw:
Op de laatst gehouden algemene WOP-vergadering zijn enige vragen gesteld aan de vertegenwoordigers van stadsontwikkeling/stadsbeheer.waarop het antwoord toen niet gegeven kon worden. Hierbij alsnog de antwoorden:

 • Merellaan: Overlast parkeren door kerkbezoek.
  Eén van de aanwezige bewoners gaat met de voorganger praten. Komt hier niets uit dan koppelt de bewoner dit terug aan de gemeente.
 • Fietsnietjes (=hek waartegen een fiets geplaatst kan worden) bij OV haltes?
  Als gemeente zijn we het hier mee eens. Het voor- en natransport is belangrijk bij het gebruik van openbaar vervoer. De gemeente neemt dit in het komende Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op (ook wel het Programma Mobiliteit genoemd).
 • Kievitlaan
  Er zijn parkeerplaatsen verdwenen na herinrichting en hierdoor wordt veelvuldig foutgeparkeerd en wordt het trottoir geblokkeerd. Op de Kievitlaan zijn geen parkeerplaatsen verdwenen maar zijn er juist bijgekomen. Er zijn parkeerplaatsen langs de Rivierweg Zuid vervallen. Per saldo zijn er minder parkeerplaatsen terug gekomen, zoals ook tijdens de bewonersbijeenkomsten kenbaar is gemaakt.
 • Torenhof parkeerverbod?
  Voorlopig wordt dit zo gelaten i.v.m. de toegankelijkheid van de vuilniswagen. Er komt geen verdere actie voor wat betreft de inrichting.
 • Wat wordt de parkeernorm in Rivium?
  Deze normen liggen de komende tijd ter inzage tijdens de bewonersavonden en gedurende de inspraaktermijn. Kijk voor het gebiedspaspoort van het Rivium op www.capellebouwtaandenstad.nl.
 • Slotlaan thv Paulus Potterlaan: de toezegging om de oversteek te verlagen.
  Er is een opmerking gemaakt dat de oversteek aan de Slotlaan thv de Paulus Potterlaan nu te steil is voor mindervaliden en dat deze verlaagd zou moeten worden. Het verzoek van de gemeente aan de melder is om dit verzoek officieel via de website van de gemeente te laten lopen.
 • Zebrapaden kruising Reigerlaan-Rivierweg voldoen niet.
  Ze zijn niet zichtbaar, vooral niet bij regen/donker weer. Het zebrapad in wegenverf wordt omgezet naar witte betonstraatstenen. Dit zal medio september worden uitgevoerd. Het zebrapad in natuursteen wordt in het werk van de Rivierweg Midden meegenomen. Dit is naar verwachting in het voorjaar 2020.
 • Kruising Kerklaan -Reigerlaan onoverzichtelijk/ gevaarlijk punt?
  Het is nog even onduidelijk wat precies als onoverzichtelijk/gevaarlijk wordt ervaren. Voor de gemeente, Politie, BGC en Fietserbond is dit kruispunt verbeterd en veilig. Vraag is dan ook aan de persoon die dit aangegeven heeft om dit nog verder toe te lichten.

Rozenperk bij het Slotpark
Een ander punt was het rozenperk bij het slotpark en waarom dit is verdwenen. Dit "rozenperkje" is verwijderd omdat het een modderpoel was geworden met heel veel onkruid. Door daling van de bodem is het veldje erg nat geworden. Voorlopig is het veldje met gras ingezaaid. Voor het plantseizoen 2019/2020 zal het veldje definitief met vaste planten worden ingeplant. We hebben nu dus even de tijd om met de omgeving te kijken welke vaste planten hier moeten komen en die geschikte zijn voor dit gebied.

De vraag omtrent de buurttuin
Daar zijn we nog mee bezig en het antwoord komt later.


 

 

Bezoekers

Vandaag19
Gisteren55
Deze week275
Deze maand1211
Totaal231875

24 juli 2021

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×