WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

 Donderdag 1 oktober:Huis van de Wijk MIddelwatering: Algemene WOP-Vergadering (bewonersbijeenkomst)

Aanvang 20.00 uur.

Naast de bekende punten zal de heer David Keers vertellen over de "Week tegen de Eenzaamheid".

Iedereen is hartelijk welkom. De uitnodiging komt ongeveer 2 weken vóór 1 oktober dan kan men zich ook aanmelden.

BERICHT VAN DE GEMEENTE CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Uitnodiging

Ontvangt u ook regelmatig een valse aanmaning per sms of WhatsApp van uw bank,

de belastingdienst of het justitieel incassobureau? Of heeft u weleens via WhatsApp

een bericht ontvangen van iemand die zich voordoet als een familielid in geldnood?

Waarschijnlijk denkt u: “Daar trap ik niet in, opgelicht worden via mijn smartphone”.

Toch gebeurt het helaas steeds vaker.

 

Doe mee aan het gratis Webinar “App je even voor mij” die de gemeente Rotterdam organiseert en leer hoe u zich kunt

beschermen tegen digitale criminaliteit.                                   

                                                      

Schrijf u nu in voor het Webinar via https://pvo.webinargeek.com/app-je-even-voor-mij

 

U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

Met vriendelijke groet,

Ingeborg Prins

Assistent Gebiedsregisseur

ma-di-wo-vr

gemeente Capelle aan den IJssel

Rivierweg 111, 2903 AR  CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Postbus 70, 2900 AB  CAPELLE AAN DEN IJSSEL

T. (010) 284 8048

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I. www.capelleaandenijssel.nl

HET LENTECONCERT GAAT NIET DOOR IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN

Op 20 maart, aanvang 20.00 uur, vindt het traditionele lenteconcert van de Werkgroep Muziek plaats. Wederom treden er jonge talenten, winnaars van het Prinses Christina Concours op. Deze keer zijn dat:

Enzo Kok, viool; Jorian van Nee, piano; Chris Muller, jazz piano; Michael van Dijk, gitaar (foto)

2020 03 20 WOP Dijk Michael vanKL

 

 

Opgavegericht werken in Middelwatering

Als partner van de gemeente zijn wij als WOP samen met de andere partners  Politie, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) , Stichting Welzijn Capelle (SWC) , Havensteder, Economisch Netwerk Capelle (ENC), Sportief Capelle en de Gemeente eind 2018 het PACT van Capelle aan gegaan.

(foto pact )

Met dit PACT hebben wij de commitment met elkaar uitgesproken om op wijk- en buurtniveau met elkaar aan de slag te gaan.  Als WOP nemen wij deel aan het Breed Overleg van onze wijk waar ook de partners van het PACT aan deelnemen alsmede allerlei andere organisaties, en instanties die actief zijn in onze wijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de scholen, politie, woningcorporatie, de kerk, de verschillende buurtcentra, de bibliotheek en verschillende zorginstellingen. Tijdens deze overleggen bespreken wij met elkaar wat er speelt in de wijk, zowel positieve zaken als ook de dingen die minder goed gaan.  Met elkaar bepalen we waar het accent op moet liggen, waar we gezamenlijk de schouders onder willen zetten. Samen bepalen we de koers. Dit zijn de zogenoemde opgaven. Voor elke opgave is een opgaveteam samengesteld van partners die met elkaar met deze opgave aan de slag gaan. Deze teams zijn niet statisch en kunnen tussendoor aangevuld worden met andere partners maar ook bewoners zijn meer dan welkom om in een opgaveteam plaats te nemen.

2020 2 03 WIJKGERICHTkl

Voor Middelwatering neemt het WOP deel in het opgaveteam van de opgave ‘Creëren van een laagdrempelige ontmoeting’ :  vanuit de bewoners alsmede het netwerk kwam de vraag om ook een huis van de wijk in Middelwatering te creëren en dan op locatie Reigerlaan omdat deze buurt van de wijk geen ontmoetingsplek heeft. 

Het opgaveteam bestaat uit: SWC, het WOP-Middelwatering, Havensteder, CJG, de Bibliotheek en enkele bewoners.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Huis van de Wijk & Kinderlab Middelwatering te realiseren. De bewoners hebben meegeholpen met het opknappen en inrichten van de huiskamer en denken ook mee aan de programmering. De locatie gaat woensdag 5 februari officieel open en zal dan in elk geval 5 dagen in de week open zijn. Het is de bedoeling dat er een gevarieerd aanbod van ontmoetingsactiviteiten, trainingen, workshops en bijeenkomsten komt. Het Kinderlab krijgt een leerzaam en leuk programma.

Naast de locatie Reigerlaan is het de bedoeling om van Buurtcentrum de Fluiter en ontmoetingsruimte Reviusrondeel en Wijkpunt Torenhof Huiskamers van de wijk te maken. Ontmoeting, laagdrempelige dienstverlening en onderlinge samenwerking staan centraal in dit huiskamerproject

Gezocht vrijwilligers voor

en

een aankondiging van een buurtactie energiebesparing

2020 01 29 energiebesparing

Beste bewoner(s) van de wijk Middelwatering,

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om een buurtactie Energiebesparing, die we in februari 2020 houden in uw buurt, tot een succes te maken. Met deze buurtactie helpen we bewoners om de energierekening omlaag te krijgen en tegelijk het wooncomfort te verbeteren.

Wat doet u als vrijwilliger?
Als vrijwilliger helpt u mee om uw buren enthousiast te maken voor het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld door mee te helpen met de organisatie van een informatieavond of uw buren te begeleiden bij het uitzoeken van duurzame maatregelen. Van tevoren vertellen wij u alles wat u moet weten. U bepaalt zelf hoeveel tijd u eraan wilt besteden.

Buurtactie Energiebesparing
In januari versturen wij bewoners van een aantal buurten in Middelwatering een uitnodiging voor de informatieavond in februari 2020. Tijdens deze bijeenkomst geven wij informatie over de collectieve inkoopactie voor o.a. spouw-, vloer- en dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen en warmtepompen.

Aanmelden
Helpt u ons mee met de buurtactie in Middelwatering? Of heeft u nog vragen? Stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie over verduurzamen, kunt u terecht op www.duurzaamcapelle.nl en www.energiecollectiefcapelle.nl.

2020 01 29 energiebesp logo

Vrijdag 3 januari om half acht begon organist Hans van Haeften op het mooie orgel in de Dorpskerk aan de Kerklaan te spelen. Hét teken dat de bezoekers van het Midwinterconcert van de werkgroep muziek van het WOP-Middelwatering hartelijk welkom waren. De vele bezoekers hebben een geweldige avond gehad met mooie muziek, gespeeld door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.

Het is bijzonder mee te maken hoe deze jonge mensen de bezoekers in vervoering brachten.

Violen, een blokfluit, een luit en een theorbe werden bespeeld en hoe!

Enkele foto's ter illustratie (De theorbe is het instrument met de lange "hals").

De prijswinnaars van het Prinses Christina Concours die die avond speelden:

Het Viride-kwartet bestaande uit Salomé Bonnema, Iris Kengen ( beiden viool), Sedan Heitzman (altviool) en Jurre Koopmans (cello)

en

Jasperina Verheij    -  blokfluiten en Katerina Manakowa  - luit en theorbe (zie foto hier direct onder)

2020 01 03 MidWinterConcert Arie Kers 45kl 12020 01 03 MidWinterConcert Arie Kerskl64 12020 01 03 MidWinterConcert Arie Kerskl 15 1

2020 01 03 MidWinterConcert Arie Kerskl 27 12020 01 03 MidWinterConcert Arie Kers 20kl 1

2020 01 03 MidWinterConcert Arie Kers 45kl 1

Er is een initiatief om jongeren te interesseren voor de WOP's. Zie de website www.capelseburger.nl .

Op deze website moeten bezoekers bij de hamburger-stand van Arie Kok online het formulier invullen.

De bezoekers die dit hebben ingevuld krijgen natuurlijk een hamburger en een gratis t-shirt, pet, totebag of een heuptas.

Deze merchandise is zo afgestemd dat dit ook jonge mensen trekt.

In plaats van content te sturen naar alle WOPS vragen de initiatiefnemers om de berichten op de social media’s te liken en te delen.

De twee socials die daar voor zijn ingericht zijn:

 • Instagram @capelseburger
 • Facebook: Capelse Burger (pagina)

Capellenaren die op Social media zitten, zullen aan de hand van reclame op facebook en Instagram berichten moeten zien.

Natuurlijk is er hulp daarbij nodig om nog meer zichtbaar te zijn. De berichten zijn aankondigingen en winacties voor de jongeren.

Er zullen flyers worden uitgedeeld bij de scholen en in de winkelcentrums, vóór en tijdens 18, 20 en 25 september.

De luisteraars van radio Capelle hebben afgelopen week elk reclame blok een spotje kunnen horen om een WOPPER te worden, hierin wordt ook verwezen naar de social media’s.

Dit fragment is online te vinden via radio Capelle. Er is ook een vrijdag 13 september een radio optreden geweest bij “op de koffie bij Sofie”. Echter was er een storing tijdens de uitzending waardoor het bij uitzendinggemist van radio Capelle  (1e uur op de koffie bij Sofie) helaas enkel haperend terug te luisteren is.

 

Terugkoppeling Stadsgesprek Middelwatering

De terugkoppeling van de stadsgesprekken vindt voor alle wijken plaats met een infographic die in de IJssel en Lekstreek wordt gepubliceerd. In deze infographic wordt aangegeven wat op hoofdlijnen is gezegd op die avond. Een aantal bewoners heeft inmiddels ook persoonlijk terugkoppeling gehad omtrent een punt wat zij hebben aangegeven. Heeft u die avond iets aangegeven wat u mist in de infographic en waar u nog geen terugkoppeling op heeft gehad? Neemt u dan contact op met de gebiedsregisseur Daphne Verheijen-Blaauw via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-11903747.

Download hier de infographic

2019 02 07 stadsgesprek infograf

 

 

Van onze gebiedsregisseur Daphne Verheijen-Blaauw:
Op de laatst gehouden algemene WOP-vergadering zijn enige vragen gesteld aan de vertegenwoordigers van stadsontwikkeling/stadsbeheer.waarop het antwoord toen niet gegeven kon worden. Hierbij alsnog de antwoorden:

 • Merellaan: Overlast parkeren door kerkbezoek.
  Eén van de aanwezige bewoners gaat met de voorganger praten. Komt hier niets uit dan koppelt de bewoner dit terug aan de gemeente.
 • Fietsnietjes (=hek waartegen een fiets geplaatst kan worden) bij OV haltes?
  Als gemeente zijn we het hier mee eens. Het voor- en natransport is belangrijk bij het gebruik van openbaar vervoer. De gemeente neemt dit in het komende Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op (ook wel het Programma Mobiliteit genoemd).
 • Kievitlaan
  Er zijn parkeerplaatsen verdwenen na herinrichting en hierdoor wordt veelvuldig foutgeparkeerd en wordt het trottoir geblokkeerd. Op de Kievitlaan zijn geen parkeerplaatsen verdwenen maar zijn er juist bijgekomen. Er zijn parkeerplaatsen langs de Rivierweg Zuid vervallen. Per saldo zijn er minder parkeerplaatsen terug gekomen, zoals ook tijdens de bewonersbijeenkomsten kenbaar is gemaakt.
 • Torenhof parkeerverbod?
  Voorlopig wordt dit zo gelaten i.v.m. de toegankelijkheid van de vuilniswagen. Er komt geen verdere actie voor wat betreft de inrichting.
 • Wat wordt de parkeernorm in Rivium?
  Deze normen liggen de komende tijd ter inzage tijdens de bewonersavonden en gedurende de inspraaktermijn. Kijk voor het gebiedspaspoort van het Rivium op www.capellebouwtaandenstad.nl.
 • Slotlaan thv Paulus Potterlaan: de toezegging om de oversteek te verlagen.
  Er is een opmerking gemaakt dat de oversteek aan de Slotlaan thv de Paulus Potterlaan nu te steil is voor mindervaliden en dat deze verlaagd zou moeten worden. Het verzoek van de gemeente aan de melder is om dit verzoek officieel via de website van de gemeente te laten lopen.
 • Zebrapaden kruising Reigerlaan-Rivierweg voldoen niet.
  Ze zijn niet zichtbaar, vooral niet bij regen/donker weer. Het zebrapad in wegenverf wordt omgezet naar witte betonstraatstenen. Dit zal medio september worden uitgevoerd. Het zebrapad in natuursteen wordt in het werk van de Rivierweg Midden meegenomen. Dit is naar verwachting in het voorjaar 2020.
 • Kruising Kerklaan -Reigerlaan onoverzichtelijk/ gevaarlijk punt?
  Het is nog even onduidelijk wat precies als onoverzichtelijk/gevaarlijk wordt ervaren. Voor de gemeente, Politie, BGC en Fietserbond is dit kruispunt verbeterd en veilig. Vraag is dan ook aan de persoon die dit aangegeven heeft om dit nog verder toe te lichten.

Rozenperk bij het Slotpark
Een ander punt was het rozenperk bij het slotpark en waarom dit is verdwenen. Dit "rozenperkje" is verwijderd omdat het een modderpoel was geworden met heel veel onkruid. Door daling van de bodem is het veldje erg nat geworden. Voorlopig is het veldje met gras ingezaaid. Voor het plantseizoen 2019/2020 zal het veldje definitief met vaste planten worden ingeplant. We hebben nu dus even de tijd om met de omgeving te kijken welke vaste planten hier moeten komen en die geschikte zijn voor dit gebied.

De vraag omtrent de buurttuin
Daar zijn we nog mee bezig en het antwoord komt later.


 

 

Voor informatie over de WOP-concerten, ook foto's ervan, klik hier

2019 05 WOP MerellaanATTENTIE: AANVANG 16.30 UUR

 Schouw aan de Merellaan

op 24 juni 16.30 -18.00 uur

Op 24 juni 's middags, van half vijf tot uiterlijk zes uur lopen we met een aantal deskundigen over de Merellaan en inventariseren wat er goed uitziet en waar er verbeteringen moeten worden aangebracht. Doe mee en geef je op.

Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of we met het oostelijke of westelijke deel van de Merellaan beginnen, hangt af van wie er zich meldt om met ons mee te lopen. Iets voor leden van een bewoners- en/of eigenarenvereniging?

De startlocatie is bij de Fluiter.

Op donderdag 9 mei hield het WOP-Middelwatering in De Fluiter een algemene vergadering (bewonersbijeenkomst). Zoals gebruikelijk was de zaal goed bezet. Naast het huishoudelijke gedeelte was er een beknopte terugkoppeling door Wijkwethouder Ans Hartnagel van het gesprek met het College op de vorige Wop-vergadering. Zodra de informatie ook op schrift beschikbaar is, zal die gepubliceerd worden op onze site.

Verkeerskundigen van de gemeente hielden een boeiend betoog over de overwegingen die ten grondslag liggen aan het beleid van de gemeente op dit gebied. Duidelijk werd aangetoond dat het heel moeilijk is alle wensen en eisen met elkaar te verenigen in een goed wegenplan. Er wordt gewerkt aan een schriftelijke samenvatting van het verhaal van de deskundigen. Ook hiervoor geldt dat dit op de website komt, zodra we het hebben ontvangen.

 

Bezoekers

Vandaag24
Gisteren86
Deze week374
Deze maand1645
Totaal213942

26 september 2020

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

WOP bijeenkomsten:
Geregistreerden krijgen een uitnodiging

WOP krant:
Geregistreerden krijgen de WOP krant

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×