WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

De eerstvolgende WOP-vergadering (bewonersbijeenkomst) is gewoon in De Fluiter.

Hoewel het de bedoeling was de vergadering in het gemeentehuis te houden, blijkt er geen ruimte beschikbaar te zijn.

De agenda en het verslag van de vorige vergadering komen ongeveer anderhalve week vóór 12 december.

Er is een initiatief om jongeren te interesseren voor de WOP's. Zie de website www.capelseburger.nl .

Op deze website moeten bezoekers bij de hamburger-stand van Arie Kok online het formulier invullen.

De bezoekers die dit hebben ingevuld krijgen natuurlijk een hamburger en een gratis t-shirt, pet, totebag of een heuptas.

Deze merchandise is zo afgestemd dat dit ook jonge mensen trekt.

In plaats van content te sturen naar alle WOPS vragen de initiatiefnemers om de berichten op de social media’s te liken en te delen.

De twee socials die daar voor zijn ingericht zijn:

 • Instagram @capelseburger
 • Facebook: Capelse Burger (pagina)

Capellenaren die op Social media zitten, zullen aan de hand van reclame op facebook en Instagram berichten moeten zien.

Natuurlijk is er hulp daarbij nodig om nog meer zichtbaar te zijn. De berichten zijn aankondigingen en winacties voor de jongeren.

Er zullen flyers worden uitgedeeld bij de scholen en in de winkelcentrums, vóór en tijdens 18, 20 en 25 september.

De luisteraars van radio Capelle hebben afgelopen week elk reclame blok een spotje kunnen horen om een WOPPER te worden, hierin wordt ook verwezen naar de social media’s.

Dit fragment is online te vinden via radio Capelle. Er is ook een vrijdag 13 september een radio optreden geweest bij “op de koffie bij Sofie”. Echter was er een storing tijdens de uitzending waardoor het bij uitzendinggemist van radio Capelle  (1e uur op de koffie bij Sofie) helaas enkel haperend terug te luisteren is.

 

Terugkoppeling Stadsgesprek Middelwatering

De terugkoppeling van de stadsgesprekken vindt voor alle wijken plaats met een infographic die in de IJssel en Lekstreek wordt gepubliceerd. In deze infographic wordt aangegeven wat op hoofdlijnen is gezegd op die avond. Een aantal bewoners heeft inmiddels ook persoonlijk terugkoppeling gehad omtrent een punt wat zij hebben aangegeven. Heeft u die avond iets aangegeven wat u mist in de infographic en waar u nog geen terugkoppeling op heeft gehad? Neemt u dan contact op met de gebiedsregisseur Daphne Verheijen-Blaauw via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-11903747.

Download hier de infographic

2019 02 07 stadsgesprek infograf

 

 

Van onze gebiedsregisseur Daphne Verheijen-Blaauw:
Op de laatst gehouden algemene WOP-vergadering zijn enige vragen gesteld aan de vertegenwoordigers van stadsontwikkeling/stadsbeheer.waarop het antwoord toen niet gegeven kon worden. Hierbij alsnog de antwoorden:

 • Merellaan: Overlast parkeren door kerkbezoek.
  Eén van de aanwezige bewoners gaat met de voorganger praten. Komt hier niets uit dan koppelt de bewoner dit terug aan de gemeente.
 • Fietsnietjes (=hek waartegen een fiets geplaatst kan worden) bij OV haltes?
  Als gemeente zijn we het hier mee eens. Het voor- en natransport is belangrijk bij het gebruik van openbaar vervoer. De gemeente neemt dit in het komende Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan op (ook wel het Programma Mobiliteit genoemd).
 • Kievitlaan
  Er zijn parkeerplaatsen verdwenen na herinrichting en hierdoor wordt veelvuldig foutgeparkeerd en wordt het trottoir geblokkeerd. Op de Kievitlaan zijn geen parkeerplaatsen verdwenen maar zijn er juist bijgekomen. Er zijn parkeerplaatsen langs de Rivierweg Zuid vervallen. Per saldo zijn er minder parkeerplaatsen terug gekomen, zoals ook tijdens de bewonersbijeenkomsten kenbaar is gemaakt.
 • Torenhof parkeerverbod?
  Voorlopig wordt dit zo gelaten i.v.m. de toegankelijkheid van de vuilniswagen. Er komt geen verdere actie voor wat betreft de inrichting.
 • Wat wordt de parkeernorm in Rivium?
  Deze normen liggen de komende tijd ter inzage tijdens de bewonersavonden en gedurende de inspraaktermijn. Kijk voor het gebiedspaspoort van het Rivium op www.capellebouwtaandenstad.nl.
 • Slotlaan thv Paulus Potterlaan: de toezegging om de oversteek te verlagen.
  Er is een opmerking gemaakt dat de oversteek aan de Slotlaan thv de Paulus Potterlaan nu te steil is voor mindervaliden en dat deze verlaagd zou moeten worden. Het verzoek van de gemeente aan de melder is om dit verzoek officieel via de website van de gemeente te laten lopen.
 • Zebrapaden kruising Reigerlaan-Rivierweg voldoen niet.
  Ze zijn niet zichtbaar, vooral niet bij regen/donker weer. Het zebrapad in wegenverf wordt omgezet naar witte betonstraatstenen. Dit zal medio september worden uitgevoerd. Het zebrapad in natuursteen wordt in het werk van de Rivierweg Midden meegenomen. Dit is naar verwachting in het voorjaar 2020.
 • Kruising Kerklaan -Reigerlaan onoverzichtelijk/ gevaarlijk punt?
  Het is nog even onduidelijk wat precies als onoverzichtelijk/gevaarlijk wordt ervaren. Voor de gemeente, Politie, BGC en Fietserbond is dit kruispunt verbeterd en veilig. Vraag is dan ook aan de persoon die dit aangegeven heeft om dit nog verder toe te lichten.

Rozenperk bij het Slotpark
Een ander punt was het rozenperk bij het slotpark en waarom dit is verdwenen. Dit "rozenperkje" is verwijderd omdat het een modderpoel was geworden met heel veel onkruid. Door daling van de bodem is het veldje erg nat geworden. Voorlopig is het veldje met gras ingezaaid. Voor het plantseizoen 2019/2020 zal het veldje definitief met vaste planten worden ingeplant. We hebben nu dus even de tijd om met de omgeving te kijken welke vaste planten hier moeten komen en die geschikte zijn voor dit gebied.

De vraag omtrent de buurttuin
Daar zijn we nog mee bezig en het antwoord komt later.


 

 

Voor informatie over de WOP-concerten, ook foto's ervan, klik hier

2019 05 WOP MerellaanATTENTIE: AANVANG 16.30 UUR

 Schouw aan de Merellaan

op 24 juni 16.30 -18.00 uur

Op 24 juni 's middags, van half vijf tot uiterlijk zes uur lopen we met een aantal deskundigen over de Merellaan en inventariseren wat er goed uitziet en waar er verbeteringen moeten worden aangebracht. Doe mee en geef je op.

Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of we met het oostelijke of westelijke deel van de Merellaan beginnen, hangt af van wie er zich meldt om met ons mee te lopen. Iets voor leden van een bewoners- en/of eigenarenvereniging?

De startlocatie is bij de Fluiter.

Op donderdag 9 mei hield het WOP-Middelwatering in De Fluiter een algemene vergadering (bewonersbijeenkomst). Zoals gebruikelijk was de zaal goed bezet. Naast het huishoudelijke gedeelte was er een beknopte terugkoppeling door Wijkwethouder Ans Hartnagel van het gesprek met het College op de vorige Wop-vergadering. Zodra de informatie ook op schrift beschikbaar is, zal die gepubliceerd worden op onze site.

Verkeerskundigen van de gemeente hielden een boeiend betoog over de overwegingen die ten grondslag liggen aan het beleid van de gemeente op dit gebied. Duidelijk werd aangetoond dat het heel moeilijk is alle wensen en eisen met elkaar te verenigen in een goed wegenplan. Er wordt gewerkt aan een schriftelijke samenvatting van het verhaal van de deskundigen. Ook hiervoor geldt dat dit op de website komt, zodra we het hebben ontvangen.

 

Geachte mevrouw/mijnheer,

Hiermee nodigen wij u uit voor de speciale Algemene vergadering (bewonersbijeenkomst) van het WOP Middelwatering op donderdag 7 februari 2019.

Locatie: Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3, Capelle aan den IJssel

Aanvang: 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur)

In de bijlage van deze uitnodiging vindt u de volgende stukken:

Wijkwethouder Ans Hartnagel houdt vóór de vergadering spreekuur. Als u hiervan gebruik wilt maken dient u dat van tevoren te melden bij zijn secretaresse: 010 – 2848232. Voor het spreekuur van onze wijkagenten hoeft u geen afspraak te maken.

Waarom een speciale WOP-vergadering?

In januari en februari gaat het College op bezoek in alle wijken van Capelle aan den IJssel om het gesprek aan te gaan met Capellenaren. Het College wil dat graag tijdens een WOP-vergadering doen en dat vindt het bestuur een goed idee!

Het College is geïnteresseerd in uw mening: Wat kan beter, anders of wat gaat juist goed, in uw straat, buurt, wijk en in de stad. Het mag over allerlei onderwerpen gaan: zorg, onderwijs, buitenruimte, sport, veiligheid, leefbaarheid, werk, verkeer en vervoer. Uw vragen, opmerkingen en suggesties zijn goud waard voor het College.

Ter vergadering hoort u hoe het gesprek met het College precies georganiseerd wordt. Graag houden we rekening met de ervaring die al eerder in WOP-vergaderingen van andere wijken is opgedaan.

Eén ding is zeker: U krijgt alle gelegenheid gehoord te worden en daarom wordt het grootste deel van de beschikbare tijd van de WOP-vergadering hiervoor gebruikt. Voorafgaand aan het gesprek is er een beknopte agenda waarin de normale zaken van een WOP-vergadering aan de orde komen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van het WOP-Middelwatering.

P.S. Mocht u verhinderd zijn, dan horen we dat graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zelf jassen maken tijdens de naailesavonden (17:00 tot 19:00 uur) o.l.v. Miep Hordijk.

2018 11 20 MIep jassenmaken

Klikvoor op de naam van de presentatie: "Omgaan met hangjongeren", voor het downloaden ervan. De presentatie werd op de WOP-vergadering van september 2018 gegeven door Ed Emmen.

Bezoekers

Vandaag17
Gisteren69
Deze week274
Deze maand1199
Totaal191338

18 oktober 2019

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

WOP bijeenkomsten:
Geregistreerden krijgen een uitnodiging

WOP krant:
Geregistreerden krijgen de WOP krant

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×