WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Filter
 • Het nieuwe schooljaar is begonnen en de Huiswerkbegeleiding bij buurtcentrum de Fluiter is weer van start gegaan. Een aantal kinderen van vorig jaar is gebleven, maar er zijn weer enkele plaatsen voor nieuwe klantjes beschikbaar.

  Ouders kunnen weer kinderen aanmelden voor extra uitleg over taal, rekenen, en alle andere schoolvakken. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar aanmelding is niet vrijblijvend! Dus, ouders, als uw kind wel een duwtje kan gebruiken dan is het van harte welkom. Gewoon op de dinsdagmiddag rond 15.45 uur binnenlopen bij de Fluiter aan de Wiekslag 3 en vraag naar de Huiswerkbegeleiding.

 • zaterdag 12 september 10.00-16.00 uur, entree gratis

  Om 10.00 uur wordt het culturele seizoen in het Van Cappellenhuis geopend met de overhandiging van de halfjaarlijkse brochure met de activiteiten van het Van Cappellenhuis aan wethouder Eric Faassen (de wethouder van cultuur, Josien van Cappelle, is in het buitenland), omlijst met romantische muziek van een klein ensemble.

  Daarna zijn er tal van activiteiten. Alle zijn gratis, alleen voor de schilderworkshops (zie hieronder) wordt een vergoeding van € 5,- gevraagd voor de materiaalkosten.

  Doorlopend zijn er:

  • rondleidingen in de Regentenkamer door de Historische Vereniging Capelle;
  • zijn er fotosessies met fotograaf Ronald Beek, o.a bij de old-timer voor de deur; u hoort ter plaatse hoe u uw foto - gratis - kunt bemachtigen.
  • kunt u genieten van een hapje en drankje in de Van Cappellenzaal of (bij goed weer) op het terras in de tuin aan de IJssel;
  • geven we u in de Van Cappellenzaal  graag informatie over trouwen, verhuur en de culturele activiteiten van het nieuwe seizoen.

  Van 10.30 -12.00 uur en van 13.30 -15.00 uur:

  Workshops o.l.v. Erna Daalman: schilderen op echt schildersdoek  Bij goed weer in de tuin, bij héél slecht weer binnen. Per workshop zijn er maximaal 10 deelnemers. Wie verzekerd wil zijn van een plaats kan zich van tevoren via www.vancappellenhuis.nl opgeven. Let u erop welke workshop u kiest: die van 10.30 uur of die van 13.30 uur. U betaalt alleen de € 5,- materiaalkosten.

  Van 10.30-13.00 uur:

  In de Van Cappellenzaal treden kamermuziekensembles op in diverse bezettingen, o.a. een pianotrio, een duo zang/piano met prachtige Russische liederen, een fluitkwartet en het Salonorkest Pistache.

   Van 13.00-13.30 uur en van 15.00 -15.30 uur:

  “Onze” kunsthistorica drs. Patricia Huisman geeft in de Van Cappellenzaal een korte, maar ongetwijfeld weer zeer boeiende lezing over "Monumentaal Nederland".

   Van 13.30-14.00 uur:

  Het Capels Vrouwenkoor treedt op o.l.v. Mirjam Pool.

   Van 14.00-15.00 uur:

  Het Salonorkest Capelle zorgt voor warme en sfeervolle muziek.

  Van 15.00-16.00 uur:

  Nog steeds kunt u genieten en gebruik maken van de doorlopende activiteiten.

 • Op dinsdag 8 september 2015 om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) vergadert het Wijkoverlegplatform Middelwatering in Buurtcentrum De Fluiter.

  Op de agenda staan de volgende punten:

  1. Opening.
  2. Mededelingen en ingekomen stukken.
  3. Verslag van de WOP vergadering van 26 mei 2015.
  4. Voortgang ontwikkeling centrumgebied: wijkwethouder Dick van Sluis.
  5. Presentatie IJsselcollege: mevrouw Marianne Roest.
  6. Informatie uit de werkgroepen.
  7. Rondvraag.
  8. Sluiting.

  Na afloop van de vergadering nodigen wij u graag uit voor een hapje en een drankje.

  De wijkwethouder, Dick van Sluis, houdt voor de vergadering spreekuur. Als u daarvan gebruik wilt maken, dient u dat van tevoren te melden bij de secretaresse van de wethouder, telefoonnummer 010 – 2848234.

  Ook de buurtagent houdt spreekuur voor aanvang van de WOP-vergadering.
  Hiervoor hoeft u niet van tevoren een afspraak te maken.

Bezoekers

Vandaag19
Gisteren55
Deze week275
Deze maand1211
Totaal231875

24 juli 2021

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×